Pagina's

donderdag 13 december 2012

DeBERGKERK IN DEVENTER THE PLACE TO BE!!

14 dec kreeg ik via de mail de uitslag van de dickenswedstrijd die nationaal werd uitgeschreven voor miniaturisten om in dit jubileumjaar een scene te verwezelijken  uit een van de beroemde boeken van Charles Dickens.
Met heel veel plezier heb ik aan mijn kijkkast gewerkt geholpen door onze miniatuurkring De Merweminies uit Sliedrecht.
Onze kast beelde de verjaardag van mrs Havisham uit.  In de Bergkerk is nu een fantastische tentoonstelling met kijkkasten gemaakt door miniaturisten uit heel het land
Uit al die inzendingen viel onze inzending in de prijzen. Komend weekeinde is er een Dickens weekeinde in Deventer Wilt u iets bijzonders doen gaat dat zien! Niet alleen is Deventer een hele leuke stad.nu heb je het idee in de tijd terug te stappen en kun je mee genieten van alle mensen gehuld in kledij uit de victoriaanse tijd, Een pracht van een overzichtstentoonstelling in minatuur over Charles Dickens. Maandenlang hebben meer dan 140 miniaturisten maandenlang gewerkt aan hun inzending. Er staan prachtige kijkkasten te bewonderen. Wil je kerstsfeer proeven ga naar Deventer!  


Hiernaast zie je een op werkelijke grootte uitbeelding van Miss Havisham uit het verhaal the great expectations. Beeldig aangekleed door mevr emmy Strik De grote kracht al 22jaar achter de Dickens in Deventer. Met veel kennis van zaken en liefde voor deze schrijver is zij het brein om jaar achter jaar Dickens even tot leven te roepen in Deventer en er een prachtig spectakel van te maken!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten